Peces claus de la cadena agroalimentària de Catalunya… i de la Gastroteca, que no seria la mateixa sense la seva activitat. Gràcies! En el nostre renovat espai virtual pots seguir-los la pista a tots: pagesos i empreses que disposen del segell de Venda de Proximitat acreditat pel DARP així com a artesans alimentaris de productes catalans o amb algun distintiu de qualitat.
Quan parlem de ‘pagesos’ i ‘productors’ també ens referim a ‘ramaders’ i ‘pescadors’. Anomenem ‘elaboradors’ als ‘transformadors dels aliments’ i ‘artesans alimentaris’ als qui poden acreditar experiència i coneixements suficients en una de les activitats relacionades en el repertori d’oficis d’artesania alimentària. Els ‘botiguers’ són els que despatxen a botigues, agrobotigues, distribuïdores alimentàries, cooperatives agràries, cooperatives de consum i mercats.
Els mercats són grans prescriptors del producte produït, conreat, pescat, criat i/o transformat a casa nostra. El Mercat diari de Palafrugell, els Mercats Municipals de l’Ametlla de Mar, la Vila de Cambrils, Les Bòbiles de Martorell, de Mas de Barberans, d’Abastaments de Sant Adrià del Besòs i de Sabadell, així com el Mercat de Flix, són alguns dels punts de trobada i venda presents a la Gastroteca que ho demostren.
Coneixes l’espirulina? Batejat recentment com “un dels millors aliments per al futur de la humanitat”, és un dels éssers més antics del Planeta Terra. Ho sabies? Cultivar aquesta microalga a Catalunya ja és un iniciativa pionera, però encara ho és fer-ho de manera artesanal i amb alts estàndars de qualitat. I justament això és el que fan a la granja d’espirulina.bio, al Segrià, una de les explotacions que permet visitar les seves instal·lacions per tal de donar a conèixer el cultiu de microalgues i der possible la degustació, en versió seca i fresca, d’aquest producte tan antic com prometedor.