Restaurants, allotjaments i càterings

  • Al món
  • On Tastar
  • Barcelona
  • Girona
  • Lleida
  • Tarragona
Dimecres 11.11.2020

Què

Taules amb trets comuns

Les cases de menjar presents a la Gastroteca fan servir, com a mínim, un 35% de producte local en l’elaboració des plats i fan constar a la carta el seu nom, procedència i/o distintiu d’origen i qualitat. Un terç dels plats oferts són propis de la cuina tradicional catalana, o bé interpretacions creatives d’aquesta. I almenys un 35 % dels seus vins i caves té denominació d’origen catalana o estan produïts a Catalunya, entre altres requisits compartits.

Qui

tingui un distintiu

Àpats Catalunya, Bib Gourmand, Cuina Catalana, Cuina Km0-Slow Food, Estrella Michelin, FICC Fundació Institut Català de la Cuina, Guia Michelin, Sol Guia Repsol… Tots aquests distintius identifiquen restaurants que, pel servei, els plats i l’entorn, destaquen d’alguna manera i compleixen els requisits per obtenir-los. A la Gastroteca els trobaràs en un espai dedicat als establiments d’arreu de Catalunya que serveixen plats de cuina catalana.

On

A Catalunya i al món

Els ambaixadors de la nostra gastronomia, és a dir, els cuiners i cuineres fidels a tot allò català dins i fora de les nostres fronteres són molt(e)s i exerceixen a indrets diversos. La Carme Ruscalleda i el Raül Balam al Sant Pau de Tòquio (Japó), el Marc Vidal al Boqueria de la ciutat de Nova York, el José Chesa i la Cristina Baez a l’Ataula, a Portland, a l’estat nordamericà d’Oregon, i el Nandu Jubany al Foc de Singapur, a la república asiàtica del mateix nom, en són alguns.

Per saber-ne més

Una completa ‘guia gastronòmica’

Trobar el restaurant que més es pot agradar és molt fàcil a la Gastroteca, ja que hem organitzat els diferents establiments per territori, tipus d’establiment i distintiu. També pots buscar les opcions més adequades per a persones amb celiaquia, vegetarianes, veganes i halal, i les que cuinin amb productes ecològics. I encara més, allotjaments i empreses de càtering! Tens a les mans una eina gairebé imprescindible per planificar la teva escapada gastronòmica, organitzar un àpat festiu a casa o, simplement, trobar un lloc per fer un mos.

x

Marques, segells i certificats

Assabenta’t a La Gastroteca on tastar els productes alimentaris catalans a establiments que llueixen un reconeixement de qualitat! Restaurants extraordinaris amb Sols i/o Estrelles que destaquen per la seva excepcionalitat i/o per la millor qualitat-preu-satisfacció; que defensen i ofereixen el nostre patrimoni cultural gastronòmic, vetllen per la conservació de la biodiversitat alimentaria, la promoció i defensa de l’entorn rural, així com de les activitats que s’hi desenvolupen; que compren aliments directament als productors en un radi inferior a 100 km i que vetllen pel reconeixement de la cuina catalana, tant en l’àmbit social com en l’institucional, i en potencien la dimensió internacional.

Categoria

‘Àpats Catalunya’

N’has sentit a parlar? Tens un càtering? Es tracta d’un manual pensat i desenvolupat per oferir solucions a les empreses de càtering i altres proveïdors a l’hora de servir esmorzars, aperitius, dinars, berenars o sopars amb aliments locals. És a dir, posant en valor la gastronomia i la cuina catalana i afavorint el consum de producte català. Tot i que, en principi, les accions estan pensades per a moments de representativitat institucional o empresarial catalana, et convidem a oferir-lo en ocasions i clients que no siguin estrictament institucions públiques o empreses amb un marcat interès en la promoció agroalimentària dins i fora del país. Descarrega-te’l!

Altres entrades