Les cases de menjar presents a la Gastroteca fan servir, com a mínim, un 35% de producte local en l’elaboració des plats i fan constar a la carta el seu nom, procedència i/o distintiu d’origen i qualitat. Un terç dels plats oferts són propis de la cuina tradicional catalana, o bé interpretacions creatives d’aquesta. I almenys un 35 % dels seus vins i caves té denominació d’origen catalana o estan produïts a Catalunya, entre altres requisits compartits.
Àpats Catalunya, Bib Gourmand, Cuina Catalana, Cuina Km0-Slow Food, Estrella Michelin, FICC Fundació Institut Català de la Cuina, Guia Michelin, Sol Guia Repsol… Tots aquests distintius identifiquen restaurants que, pel servei, els plats i l’entorn, destaquen d’alguna manera i compleixen els requisits per obtenir-los. A la Gastroteca els trobaràs en un espai dedicat als establiments d’arreu de Catalunya que serveixen plats de cuina catalana.
Els ambaixadors de la nostra gastronomia, és a dir, els cuiners i cuineres fidels a tot allò català dins i fora de les nostres fronteres són molt(e)s i exerceixen a indrets diversos. La Carme Ruscalleda i el Raül Balam al Sant Pau de Tòquio (Japó), el Marc Vidal al Boqueria de la ciutat de Nova York, el José Chesa i la Cristina Baez a l’Ataula, a Portland, a l’estat nordamericà d’Oregon, i el Nandu Jubany al Foc de Singapur, a la república asiàtica del mateix nom, en són alguns.
N’has sentit a parlar? Tens un càtering? Es tracta d’un manual pensat i desenvolupat per oferir solucions a les empreses de càtering i altres proveïdors a l’hora de servir esmorzars, aperitius, dinars, berenars o sopars amb aliments locals. És a dir, posant en valor la gastronomia i la cuina catalana i afavorint el consum de producte català. Tot i que, en principi, les accions estan pensades per a moments de representativitat institucional o empresarial catalana, et convidem a oferir-lo en ocasions i clients que no siguin estrictament institucions públiques o empreses amb un marcat interès en la promoció agroalimentària dins i fora del país. Descarrega-te’l!