‘Rebrot 2022’, ‘B-Delicious’ i ‘All Those Food Market’: tres esdeveniments gastronòmics per celebrar la primavera

  • Actualitat alimentària
  • Agenda
  • Informació
  • On Comprar
  • On Tastar
  • Productes
  • Productors
  • Segells i marques
  • Barcelona
  • Girona
  • Lleida
  • Tarragona
Dimecres 23.03.2022

Autora: Carme Gasull

Què

Terra i taula, B-Delicious i All Those

La represa de les activitats presencials d’un col·lectiu gastronòmic que està d’aniversari, la tornada d’un popular mercat urbà d’emprenedors i artesans gastronòmics i el nou espai firal dedicat al gastroturisme dins una fira històrica.

Aquestes són, a grans trets, les tres propostes que et suggerim que marquis en vermell a l’agenda aprofitant l’entrada a una nova i esperada estació: la primavera!

 

 

Qui

Elaboradors, productors, cuiners i emprenedors

de diferents zones de Catalunya, del territori espanyol i més enllà, de llarga tradició o de recent creació, de to clàssic o innovador, participaran en aquests tres esdeveniments dedicats a promocionar diferents aliments, elaboracions culinàries i maridatges a un públic gurmet i curiós.

On

Al Vendrell i a Barcelona

La festa gastronòmica ‘Rebrot 2022’ se celebrarà dimecres 30 de març a les 19.30h. a la Sala Entrevinyes del Celler Avgvstvs Forvm del Vendrell.

B-Delicious tindrà lloc de l’1 al 3 d’abril a la Plaça de l’Univers del recinte firal de Montjuïc sota el paraigua del saló de turisme d’experiències B-Travel organitzat per Fira de Barcelona.

L’edició primaveral de l’All Those Food Market se celebrarà dissabte 2 d’abril, d’11 a 23h, i diumenge 3 d’abril, d’11 a 20h, al 100% a l’exterior del Teatre Nacional de Catalunya de Barcelona.

Per saber-ne més

‘Rebrot 2022’

El col·lectiu de cuiners i productors del Baix Penedès, Terra i Taula, reprèn les activitats presencials amb la recuperació de l’acte que es celebrava anualment amb tots els integrants del col·lectiu per celebrar el seu desè aniversari —iniciat el 23 de novembre 2012 a Mas de les Gralles de la Bisbal del Penedès—, al Celler Avgvstvs Forvm del Vendrell.

L’acte inclourà diverses parts i algunes sorpreses. D’una banda, la presentació de les innovacions i nous productes sorgits dels integrants del grup. També s’explicarà l’agenda d’activitats programades pel primer semestre, amb novetats i recuperació d’activitats dutes en el passat. Així mateix, es presentarà l’apadrinament del col·lectiu pels mesos vinents. Un apadrinament sorpresa que pretén tornar a l’origen del col·lectiu amb els valors dels inicis.

Com en edicions passades, tots els integrants de Terra i Taula crearan per a l’ocasió un tast especial per a que els assistents puguin gaudir d’un ventall de degustacions elaborades amb els productes del col·lectiu, enguany, amb temàtica primaveral. Les degustacions seran harmonitzades amb els vins de tots els cellers que conformen el grup.

Els productes utilitzats per l’elaboració del menú seran els dels productors La Trencadora, Molí de Rafelet, Camp de la Sort, Trucap, Torclum, Verol obrador ecològic i Cal Camat. I, com a novetat, també hi haurà una Taula de Productes de KM0 amb tots els productes i vins que es degustaran durant l’acte per tal de poder continuar gaudint del consum de proximitat a casa. Les places són limitades i només s’hi pot accedir amb reserva prèvia.

Més informació a: https://terraitaula.cat/

Foto de família del col·lectiu de cuiners i productors Terra i Taula, que enguany celebra el seu desè aniversari.

‘B-Delicious’

El turisme gastronòmic serà un dels protagonistes de la pròxima edició de B-Travel, el saló de turisme d’experiències de Fira de Barcelona, que reuneix una àmplia mostra de destinacions nacionals i internacionals perquè famílies i viatgers organitzin les seves pròximes vacances en un moment en què s’obren de nou grans oportunitats per viatjar, també a través del paladar.

B-Delicious és, justament, la seva àrea dedicada al valor afegit que ofereix la cuina a l’oferta de les diferents destinacions turístiques, un dels grans atractius del certamen i que, per primera vegada, es desenvoluparà en una carpa de 2.400 metres quadrats que s’instal·larà a la plaça Univers del recinte firal de Montjuïc, a la capital catalana.

Així, a l’aire lliure i en més d’una quinzena d’estands, els visitants podran assaborir de diverses especialitats culinàries de la Comunitat Valenciana, Girona, Castella i Lleó, Mèxic o Barcelona així com aprendre de cuina i de vins en demostracions, xerrades i tastos realitzades per prestigiosos xefs i sommeliers, per acabar de decidir on passar les seves vacances.

La Comunitat Valenciana serà protagonista d’aquesta edició del saló a través del seu segell L’Exquisit Mediterrani, i de diferents receptes d’aquest territori veí. Però, a més, el viatger que visiti B-Travel podrà gaudir, també, de la saborosa cuina colombiano-mexicana; refrescar-se amb gelats italians o tastar alguns dels millors vins de les Rutes del Vi de Castella i Lleó.

B-Delicious comptarà, igualment, amb presentacions i taules de debat com la del xef mexicà Paco Méndez, qui presentarà el seu nou restaurant Come amb la cervesa vermella fresca de Damm, Malquerida; la del colombià Jon Giraldo i el mexicà Jaime Lieberman, creadors de la marca de street food llatinoamericà Anormal; la d’Albert Torres, portaveu de l’Associació Cultural Mexicano Catalana Mexcat, i José Montes, expert en cocteleria; i la de membres de l’Associació de Comerciants del carrer Creu Coberta de Barcelona, que promocionaran la cuina tradicional del barri d’Hostafrancs amb plats com ara menuts, morro, tripa o capipota.

Més informació a: https://www.b-travel.com/ca/b-delicious/

bg_recurso_delicious
B-Delicious tindrà lloc a la Plaça de l’Univers del recinte firal de Montjuïc de Barcelona.

‘All Those Food Market’

Després de dos ans d’aturada, torna també el mercat d’emprenedors i artistes gastronòmics amb més èxit de Barcelona amb clàssics com el restaurant Gresca del reconegut cuiner barceloní Rafa Peña i novetats tan atractives com les pizzes de massa mare de Can Pizza o la proposta asiàtica canalla dels xefs Albert Raurich i Eugeni de Diego i la sommelier Tamae Imachi.
 
Només entrar al festival, els assistents podran fer un tast de Formatges de Suïssa i sota l’ombra de les oliveres hi trobaran una selecció variada de projectes d’artesania locals, com ara tes, olis, mels o melmelades, per si volen omplir els rebost. Els més llaminers també podran tastar els deliciosos mochis japonesos d’Ochiai o els cremosos gelats de Delacrem i els amants del sabors picants gaudiran de l’Spicy Corner, una oda a la cultura picant, les seves tècniques ancestrals i els seus ingredients nobles. Sis productors artesanals de salses picants, encapçalats per Bravasa, presentaran els seus productes i difondran els beneficis d’afegir-hi un toc atrevit a la gastronomia.

Un any més, la cirereta del festival seran els tallers gratuïts pensats per a tota la família amb activitats tan atractives com decorar galetes artesanals amb flors o sembrar maduixes i tomàquets. També si celebraran tallers liderats per productors i artesans de la Costa Brava com el tast de cerveses artesanes organitzat per Doskiwis Brewing o la demostració de com extraure la mel dels quadres a càrrec dels Abellaires Empordanesos.

A més a més, la canalla podrà gaudir d’un espai chill out en col·laboració amb Mammaproof per relaxar-se i jugar-hi a gust.

Més informació a: http://www.allthose.org/

1-MònicaFigueras_baja
All Those Food Market se celebrarà a l’exterior del Teatre Nacional de Catalunya de Barcelona.

Altres entrades