Escudella barrejada

Carns , Llegums , Sopes, escudelles, brous, farinetes i cremes , Verdures i altres hortalisses

    • 1/4 de gallina
    • 100 g de cansalada
    • 2 ossos de vedella
    • 200 g de jarret de vedella
    • Menuts de gallina o de pollastre (pedrers, ales, etc.)
    • 200 g de careta de porc
    • 500 g de patates
    • 1 porro
    • 1 pastanaga
    • 1 nap
    • 500 g de bledes
    • 100 g d’arròs
    • 100 g de fideus gruixuts
    • 1 botifarra negra
    • Sal
    • Aigua
  • https://gastroteca.6tems.es/wp-content/uploads/recepta-escudella-1-10.jpg
    • Preparació

      Poseu a bullir els ossos en una olla amb aigua durant mitja hora.
      Afegiu-hi la gallina, la cansalada, la careta, el jarret i els menuts, tot tallat a trossets.
      Una hora més tard afegiu-hi les verdures tallades a daus regulars rentades i escorregudes.
      Deixeu que bulli mitja hora més i hi afegiu l’arròs i els fideus.
      Deixeu-ho acabar de coure i en l’últim moment poseu-hi la botifarra.

      Variacions:
      També s’hi poden afegir cigrons o mongetes quan es posen a bullir els ossos, o bé ja bullits en l’últim moment.
      Es pot fer una picada d’alls i safrà.
      Es pot fer amb careta i peu de porc salat.

    • Font: Corpus de la Cuina Catalana